IKI ry:n Ikitotuus numero 2

ikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusikit
ot     uu    siki   totu    usiki    totu   usiki
tot uusi kit otuu si kit otu usik itot uus iki tot uusi
kit otuu sik itot u usiki to tuus ikit otu us ikito tuu
sik itot uus    ik     it    otuus iki to     tuu
sik itot uus ikitotu usiki to tuus iki totu us ikito tuu
sik itot uus ikitotu usiki to tuus i     ki totuu sik
ito tuus iki totuusi kitot uu    si kitotuu s ikito tuu
sikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusikitotuusiki

Sisällys

IKI ry:n sääntömääräinen vuosikokous

IKI ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 8.2.1996 klo 16-18 Koulutuskeskus Dipolin Palaver-kabinetissa. Asiasta tulee vielä tarkempi kutsu hetken kuluttua, mutta merkkaa päivä jo nyt kalenteriin. Tarkemman kutsun mukana seuraa myös esityslista.

Vuosikokous MBONE:n kautta?

Mikäli IKI ry:n jäsenistä löytyy riittävästi kiinnostuneita jäseniä, jotka haluavat nähdä vuosikokouksen MBONE:n kautta, niin yritämme järjestää siihen mahdollisuuden. Asiasta kiinnostuneet ottakoot yhteyttä hallitukseen (iki-hallitus@iki.fi). Mikäli kiinnostuneita ei löydy tai niitä on liian vähän, niin hautaamme koko idean.

Tarkoituksena olisi lähettää sekä videota että audiota. Näin myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuvat voivat osallistua kokoukseen. Jotta voisit myös käyttää äänivaltaasi kokouksessa MBONE:n kautta, ota etukäteen henkilökohtaisesti yhteyttä hallitukseen (iki-hallitus@iki.fi) ja sovi asiasta. Kokouksessa mahdollisesti järjestettäviin suljettiin lippuäänestyksiin ei voi osallistua MBONE:n kautta.

Kannattaa kysellä voisiko joku paikkakunnallanne järjestää jonnekin tuoksi torstaiksi sopivan tilan, johon kaikki halukkaat voisivat tulla. Mikäli olet halukas järjestämään tällaista, niin pistä hallitukselle postia, niin että voimme kertoa siitä muille jäsenille ja tiedämme kannattaako koko asian eteen nähdä vaivaa.

Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan IKI ry:n hallitukseen

Nykyinen hallitus on kiinnostunut jatkamaan myös ensi vuonna, mutta vahvistuksia olisi hyvä saada, jotta myöhemmin hallituksesta voisi lähteä terve kiertoliike käyntiin ilman, että jatkuvuus kuitenkaan katkeaa. Hallituksessa mukanaolo tarkoittaa lähinnä hallituksen kokouksiin osallistumista (ne on yleensä pidetty sähköpostitse). Mikäli olet kiinnostunut IKI ry:n toiminnan kehittämisestä niin helpoiten se onnistuu olemalla mukana hallituksessa ja tekemällä asian eteen työtä.

Mikäli olet kiinnostunut asiasta ota yhteyttä nykyiseen hallitukseen (iki-hallitus@iki.fi) ja tule vuosikokoukseen vaikuttamaan asiaan.

Tulossa lähiaikoina: T-paitayhteistilaus

Kenneth Oksanen on järjestämässä ensimmäistä Ikiware-tuotteiden yhteishankintaa. Tarkoituksena olisi tilata T-paitoja, joihin tulisi eteen pienellä jäsenen ikiosoite ja selkään iso ikilogo. IKI ry:n ei ole tarkoitus tehdä yhteistilausessa voittoa, vaan toimia vain yhteistilauksen koordinoijana ja välikätenä. Parhaillaan on käynnistymässä yhteishankintaan liittyvä markkinatutkimus osoitteessa http://www.iki.fi/iki/t-paitalomake.html.

Uusia ominaisuuksia iki.fi:ssä

IKI ry tarjoaa nyt myös ikidomaineita, eli voit saada oman alias.iki.fi-domainin. Vaihtoehtoja on kolme:
Pelkkä NS-tietue.
Iki.fi:n nimipalveluun laitetaan NS-tietue, joka osoittaa jäsenen omassa koneessa olevaan nimipalvelijaan.
A- ja MX-tietueet.
Käyttäjälle tulee oma A-tietue joka osoittaa käyttäjän omaan koneeseen. Lisäksi tarvitaan MX-tietue, joka osoittaa koneeseen, johon posti voidaan lähettää välitystä varten mikäli jäsenen oma kone ei ole tavoitettavissa. Posteja ei jonoteta iki.fi:ssä (liikaa turhaa kuormaa). Lisäksi jäsen saa halutessaan www.alias.iki.fi CNAME:n.
Pelkkä MX-tietue.
Iki.fi:n nimipalveluun laitetaan MX-tietue, joka osoittaaa jäsenen haluamaan koneeseen. Kyseisen koneen postiohjelman asetuksissa pitää huomioida se, että koneen pitää ymmärtää osoite alias.iki.fi paikailliseksi (lisäys sendmail.cw:hen tai Cw-riville sendmail.cf:ssä).
Noista ensimmäinen on tarkoitettu guruille, joilla on oma kone ja taitoa pistää sinne nimipalvelu pystyyn. Seuraava on sellaisille jäsenille, jotka eivät nyt ihmeellisiä domainilta vaadi, ja joille riittää pelkästään se, että heidän oma www- tai muu palvelimensa löytyy ikidomainin takaa (www.alias.iki.fi).

Lisäaliaksia iki.fi:n

Hallitukselta on pyydetty mahdollisuutta lisäaliaksien varaamiseen nykyisten kahden lisäksi. Nyt tämä on mahdollista. Koska kuitenkin haluamme pitää iki.fi koneen nimiavaruuden mahdollisimman puhtaana peritään lisäaliaksista 50 mk suuruinen haittamaksu. Lisäksi lisäaliakset joutuvat tarkkaan syyniin ja niillä on syytä olla hyvät perustelut (esim tunnettu lempinimi).

Seuraava ikitotuus

Ilmestyy kun siihen on tarvetta. Luultavasti vasta joskus kesällä.
<iki-hallitus@iki.fi>