IKI ry:n vuoden 1995 toimintasuunnitelma

Vuoden 1995 aikana on tarkoitus hankkia internet-domain iki.fi ja aloittaa sähköposti- ja WWW- iki-osoitteiden ylläpito.

Yleistä

Sähköpostin ikiosoite tarkoittaa sitä, että jokaiselle jäsenelle tehdään sähköpostiosoite tunnus@iki.fi (tunnus voi olla joko etunimi.sukunimi tai yksi valinnainen lempinimi) ja kaikki siihen lähetetty posti ohjataan eteenpäin jäsenen haluamaan osoitteeseen.

WWW-ikisivu tarkoittaa palvelua, jossa URL:n http://www.iki.fi/tunnus (tunnus on sama kuin sähköpostiosoitteessa) takaa tulee http-found-redirect (http:n vastaus, joka kertoo asiakasohjelmalle, että tietoa ei löydy täältä -- katso uudesta osoitteesta).

Näiden palvelujen toteuttamista varten yhdistys hankkii itselleen koneen tai ostaa kyseiset palvelut ulkopuolelta.

Sähköpostin ikiosoite

Sähköpostin ohjaaminen eteenpäin vaatii oman koneen tai jonkinlaisia korjailuja postiohjelmiston konfiguraatioon (pitää erottaa IKI ry:n käyttäjät muista käyttäjistä).

Ikiosoitteeseen ei sisälly mahdollisuutta lukea postinsa IKI ry:n koneista, ainoastaan postin eteenpäin ohjaus.

WWW ikisivu

WWW ikisivun toteuttamiseen on jo nykyisissä WWW-serverissä mahdollisuudet. Kaikki asiakasohjelmat eivät kuitenkaan ymmärrä 302 Found viestejä, mutta asia paranee hyvää vauhtia. Jossain vaiheessa IKI ry voi myös tarjoata mahdollisuutta tallettaa kotisivu suoraan IKI ry:n koneeseen.

Ylläpito

Tämän vuoden aikana olisi tarkoitus saada aikaiseksi mahdollisuus päivittää tietoja automaattisesti esim sähköpostin tai WWW-lomakkeen kautta. Jäsenen tunnistaminen voidaan tehdä joko normaalilla käyttäjätunnus- ja salasanaparilla tai myöhemmin ehkä PGP-allekirjoitetuilla kirjeillä. PGP-mahdollisuutta varten yhdistyksen pitäisi myös tarjota PGP-avainpalvelin jäsenille.

Muita palveluja

Muita mahdollisesti käyttöön otettavia palveluja ovat:
Finger
Tarjota jäsenille mahdollisuus kertoa yhteystietonsa .plan:issa.
Hakemistopalvelut (X.500, whois etc)
Tehdä jäsenistä hakemisto, josta jäseniä voi etsiä eri tavoin.
PGP-avainpalvelin
Tallettaa jäsenten julkisia PGP-avaimia.