IKI ry:n hallituksen kokous 6.9.1996

Paikka ja Aika

Sähköpostitse, 6.9.1996 klo 20:58 - 23:52.

Läsnä

Poissa

1§ Tero Kivinen avasi kokouksen.

2§ Hyväksyttiin uudet jäsenet Markus Lahdensuo, Jussi Heino, Jani Eerola, Jarmo Niinisalo, Pekka Ahponen, op Myllynen, Karoliina Harju, Mari Vuolteenaho, Sami Mollgren, Panu Finnilä, Jouni Meriläinen, Tero Ronkanen, Isto Vatanen, Matti Juvonen, Mikko Väätäinen, Tomi Vainio ja Alex Nieminen.

3§ Muut asiat. Hannu Aronsson esitteli IKI-koneen päivitysprojektin edistymistä. Hallitukseltä kerätään kommentteja ja yksityiskohtia pohditaan vielä.

KONE:
Suhteellisen nopea, pitää pystyö pyörittämään sendmailia ja www-servoa mukavasti. 32-48 megaa RAMmia. Varmaan joku Plentium olisi ihan riittävä, työasemista halvemmatkin mallit.
LEVY:
giga-pari gigaa levyä pitäisi riittää hyvin. Pärjättäisiin OK jollain ihan standardi 1.2G levylläkin. Ei suurta tarvetta, tavallaan, pääkäyttö on kuitenkin swap + spool.
I/O:
Toimiva SCSI-liitäntä halutaan, jotta on helppo laajentaa levypuolella. Pitää olla tehokas verkkoliittymä.
MUUTA:
Emme tarvitse näyttöä tai näppistä. Jos joku kumma työasema jossa on proprietary näppis, silloin se tarvitaan, mutta näyttöä ei silloinkaan (jos joku standardinäyttö sopii koneeseen tarvittaessa).
INVESTOINTI:
Konehankintaan voitaisiin itse investoida luokkaa 5-10kmk, ilman näyttöä (maksaa pari tonnia) sillä saa jo hyvin riittävän puusee-pohjaisen koneen.

Luulen, että realistisesti ajateltuna, kukaan ei sponssaa 100%. SGI:ltä saisimme varmaan "standardin" 50% alennuksen, mutta kone maksaisi silti ainakin 15kmk peruskokoonpanossa (lue: liian vähän rammia). PC-valmistajien katteet on niin pieniä, etteivät varmaan innostu. Pariksi vuodeksi toimivan PC-pohjaisen koneen saisimme mistä tahansa kaupasta noin 6-8kmk:lla.

4§ Päätettiin kokous ja seuraava kokous pidetään 12.9.1996 sähköpostitse.


Tero Kivinen				Kenneth Oksanen
kokouksen puheenjohtaja			kokouksen sihteeri

Tarkastettu ja hyväksytty


Timo Rinne				Lars Wirzenius