IKI ry:n hallituksen kokous 7.3.1995

Juuri perustetun Internet-käyttäjät ikuisesti - IKI ry:n perustavassa kokouksessa valitun hallituksen järjestäytymiskokous

Paikka ja Aika

Cantina, 7.3.1995 klo 19:00.

Läsnä

Poissa

1§ Hannu Aronsson avasi kokouksen.

2§ Valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Hannu Aronsson.

3§ Valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi Tero Kivinen.

4§ Valittiin hallituksen sihteeriksi Kenneth Oksanen ja sovittiin että hän huolehtii myös rahastonhoitajan tehtävistä.

5§ Päätettiin että rahastonhoitaja avaa yhdistykselle tilin SYPissä (SYP valittiin koska sinne pääsee suoraan verkosta). Rahastonhoitaja selvittää voiko kyseiseen tiliin saada myös päätepankin ja huolehtii päätepankin salasanoista.

6§ Sovittiin että Timo Rinne hankkii yhdistyksen rekisteröintikaavakkeen (Valtion Painatuskeskus?) ja huolehtii paperit eteenpäin.

7§ Ensimmäisenä tehtävä on hankkia internet-domainnimi iki.fi. Tämä voidaan tehdä heti kun rekisteröinti paperit ovat menneet eteenpäin.

Hannu Aronsson ottaa yhteyttä Funettiin (Markus Sadeniemi) ja kysyy voisiko IKI ry:n kone sijaita jonkun Funetin jäsenen verkossa ja käyttää Funetin verkkoyhteyttä. Tätä voi perustella sillä että luultavasti suurin osa IKI ry:n käyttäjistä tulee alussa olemaan opiskelijoita jotka haluavat varmistaa ettei mahdollisesta valmistumisesta aiheutuvasta sähköpostiosoitteen muuttumista tule ongelmaa. Mahdollisia paikkoja olisi esim TKK:n TKO-labra tai Niksula.

Mikäli kone ei voi olla Funetin verkossa lähetetään tarjouspyynnöt kaikille jotka ko palvelua voisivat tarjota (Clinet, Eunet, XGW, Tele. TPO, puhelinyhtiöt, Sci-Fi etc).

8§ Keskusteltiin teknisestä toteutuksesta ja todettiin, että käytännössä tarvitaan oma kone ja MX:t eivät toimi. Ilman omaa konetta voitasiin pärjätä sendmail.cf:n puukottamisella niin että se muuttaa kaikki tunnus@iki.fi osoitteet muotoon iki-tunnus@iki.fi ennen alias tietokanna lukemista.

WWW-redirectoinnissa ei pitäisi olla mitään ongelmia.

Aliaksia varattaisiin kullekin jäsenelle kaksi, toinen muotoa etunimi.sukunimi (tai etunimi.t.sukunimi, jos päällekkäisiä nimiä) ja toinen lempinimi (esim käyttäjätunnus). Lisäaliaksia voisi olla mahdollista saada, mutta siitä voitaisiin periä joku kohtuullinen käsittelykulu.

Tietojen automaattiseen ylläpitoon olisi kiva saada jonkinlainen postin ja www:n lomakkeiden kautta toimiva automaatti, joka huolehtisi osoitteiden muuttamisesta. Tässä voisi suojauksena käyttää joko yksinkertaista salasanaa tai sitten PGP-allekirjoitettua viestiä (jäsenen pitää sitten toimittaa julkinen PGP-avaimensa yhdistyksen tietokantaan). Mikäli käyttäjä on toimittanut PGP-avaimensa vain tällä allekirjoitetut viestit hyväksyttäisiin.

9§ Päätettiin että seuraava kokous pidetään kunhan Funetin kanta selvillä ja pankkitili saatu avattua.



Kenneth Oksanen				Hannu Aronsson
kokouksen sihteeri			kokouksen puheenjohtaja

Tarkastettu ja hyväksytty




Tero Kivinen				Heikki Suonsivu