RSS-feed uutisista

SPF skype, microsoft ja gmail

Jos olet määritellyt skypen sähköpostinpalautusosoitteeksesi iki-osoitteen ja sähköpostisi menevät iki:stä gmail:iin, niin tämä yhdistelmä ei toimi. Ongelmana on se että microsoftin lähettämät skypen salasanapalautussähköpostit lähetetään sellaisella SPF-asetuksella, että ne eivät saa kiertää minkään koneen kautta, joten jos ne lähetetään iki:n kautta esim gmail:iin (joka uskoo noita microsoftin julkaisemia tietueita), niin gmail hylkää viestit suoraan eikä koskaan välitä niitä eteenpäin.

Korjataksesi ongelman voit joko pistää skypeen iki-osoiteen sijasta suoraan tuon gmail osoitteen tai kääntää iki:n kautta menevät postit sellaiseen palveluun joka ei käytä SPF:ää. Lisätietoja Iki ja SPF ja IKI, skype ja SPF sivuilta.

Huijausviestejä taas liikkeellä

Nyt on taas liikkeellä huijaus-"phishing" missä yritetään kerätä käyttäjien salasanoja. Viestissä voidaan väittää esim. että iki-tili olisi peruutettu tai suljettu tai pitäisi aktivoida. Nämä viestit kannattaa poistaa. Iki ei myöskään lähettäisi englanninkielisiä viestejä. Perussääntö: Älä klikkaa viestissä olevia linkkejä vaan kirjoita palvelun osoite aina itse selaimeen. 2017-04-25

Yhdistyksen vuosikokous to 30.3. 17:30 Otaniemessä

IKI ry:n vuosikokous pidetään torstaina 30.3.2017 kello 17:30 Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston luentosalissa U6 (Otakaari 1, "TKK:n päärakennus uusi puoli"). Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet kokouskutsusta.

Virustarkistus tulossa roskapostisuodatuksen yhteyteen

Iki:n roskapostisuodatukseen ollaan lisäämässä roskapostitarkistuksen lisäksi myös virustarkistusta. Tällä hetkellä virustarkistus on koekäytössä yhdessä iki:n roskapostipalvelimista. Ajoittain voi esiintyä viestejä joiden otsikossa on ***UNCHECKED*** merkintä kun virustarkistusta säädetään. (2017-01-30)

Perustuslain suoja luottamuksellisen viestin salaisuudelle

Iki:n on antanut lausunnon oikeusministeriön lausuntopyyntöön "Luottamuksellisen viestin salaisuus" perustuslain muutoksesta joka heikentäisi viestinnän suojaa. Lausunto ja lisätietoja IKI-FAQissa. (2017-01-13)

Iki:n roskapostisuodatus kehittyy, virustarkistus tulossa

Iki:n roskapostisuodatuksessa on nyt otettu yhdessä suodatinpalvelimista koekäyttöön amavisd joka suorittaa sekä roskaposti- että virustarkistuksen. Lisätietoja ja ohjeita löytyy IKI FAQ:sta.

Iki:n lausunto tiedustelulainsäädännöstä 24.11.2016

Iki pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan viestinnän edellytysten parantamiseen internetissä. Osallistuimme 24.11.2016 tiedustelulainsäädännön valmisteluun liittyvään kuulemistilaisuuteen esiintymällä ja toimittamalla toisen lausunnon. Iki:n lausunnot tästä asiasta ja lisätietoja.

Older entries >>