RSS-feed uutisista

Virustarkistus tulossa roskapostisuodatuksen yhteyteen

Iki:n roskapostisuodatukseen ollaan lisäämässä roskapostitarkistuksen lisäksi myös virustarkistusta. Tällä hetkellä virustarkistus on koekäytössä yhdessä iki:n roskapostipalvelimista. Ajoittain voi esiintyä viestejä joiden otsikossa on ***UNCHECKED*** merkintä kun virustarkistusta säädetään. (2017-01-30)

Perustuslain suoja luottamuksellisen viestin salaisuudelle

Iki:n on antanut lausunnon oikeusministeriön lausuntopyyntöön ?Luottamuksellisen viestin salaisuus? perustuslain muutoksesta joka heikentäisi viestinnän suojaa. Lausunto ja lisätietoja IKI-FAQissa. (2017-01-13)

Iki:n roskapostisuodatus kehittyy, virustarkistus tulossa

Iki:n roskapostisuodatuksessa on nyt otettu yhdessä suodatinpalvelimista koekäyttöön amavisd joka suorittaa sekä roskaposti- että virustarkistuksen. Lisätietoja ja ohjeita löytyy IKI FAQ:sta.

Iki:n lausunto tiedustelulainsäädännöstä 24.11.2016

Iki pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan viestinnän edellytysten parantamiseen internetissä. Osallistuimme 24.11.2016 tiedustelulainsäädännön valmisteluun liittyvään kuulemistilaisuuteen esiintymällä ja toimittamalla toisen lausunnon. Iki:n lausunnot tästä asiasta ja lisätietoja.

Iki:stä juttu Mikrobitti-lehdessä

Mikrobitti-lehden numerossa 11/2016 on neljän sivun juttu (s. 50-53) missä käsitellään iki:n historiaa, yhdistystoimintaa, teknistä toteutusta ja onpa mukana kuva servereistäkin.

Iki:n "General Public Verkkotunnusvälittäjäohjeisto" omien .fi-domainien hallintaan

Suomen .fi -domainnimet (kuten iki.fi) siirtyvät syyskuun alussa uuteen järjestelyyn missä vaaditaan verkkotunnusvälittäjä välikädeksi. IKI aikoo toimia itse oman domaininsa verkkotunnusvälittäjänä. Iki on dokumentoinut toiminnan yleisessä muodossa jota muutkin voivat hyödyntää omien .fi-domainiensa hallinnassa: General Public Verkkotunnusvälittäjäohjeisto (IKI-GPV-1.0.1) omien domainien hallintaan.

Jäsenmaksujen käsittely kerran viikossa

Iki:n liittymismaksujen ja haittamaksujen käsittely toimii 24.5. alkaen toistaiseksi noin kerran viikossa manuaalisesti kunnes uusi automaattinen maksujärjestely saadaan käyttöön. Syynä on se, että pankki sulkee ?ikuisesti? käyttämämme PATU-viitesiirtorajapinnan. Suunnitelmissa on siirtyä reaaliaikaisesti toimiviin nettipankki-web-maksunappeihin.

Older entries >>