RSS-feed uutisista

Perustuslain suoja luottamuksellisen viestin salaisuudelle

Iki:n on antanut lausunnon oikeusministeriön lausuntopyyntöön ?Luottamuksellisen viestin salaisuus? perustuslain muutoksesta joka heikentäisi viestinnän suojaa. Lausunto ja lisätietoja IKI-FAQissa. (2017-01-13)

Iki:n roskapostisuodatus kehittyy, virustarkistus tulossa

Iki:n roskapostisuodatuksessa on nyt otettu yhdessä suodatinpalvelimista koekäyttöön amavisd joka suorittaa sekä roskaposti- että virustarkistuksen. Lisätietoja ja ohjeita löytyy IKI FAQ:sta.

Iki:n lausunto tiedustelulainsäädännöstä 24.11.2016

Iki pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan viestinnän edellytysten parantamiseen internetissä. Osallistuimme 24.11.2016 tiedustelulainsäädännön valmisteluun liittyvään kuulemistilaisuuteen esiintymällä ja toimittamalla toisen lausunnon. Iki:n lausunnot tästä asiasta ja lisätietoja.

Iki:stä juttu Mikrobitti-lehdessä

Mikrobitti-lehden numerossa 11/2016 on neljän sivun juttu (s. 50-53) missä käsitellään iki:n historiaa, yhdistystoimintaa, teknistä toteutusta ja onpa mukana kuva servereistäkin.

Iki:n "General Public Verkkotunnusvälittäjäohjeisto" omien .fi-domainien hallintaan

Suomen .fi -domainnimet (kuten iki.fi) siirtyvät syyskuun alussa uuteen järjestelyyn missä vaaditaan verkkotunnusvälittäjä välikädeksi. IKI aikoo toimia itse oman domaininsa verkkotunnusvälittäjänä. Iki on dokumentoinut toiminnan yleisessä muodossa jota muutkin voivat hyödyntää omien .fi-domainiensa hallinnassa: General Public Verkkotunnusvälittäjäohjeisto (IKI-GPV-1.0.1) omien domainien hallintaan.

Jäsenmaksujen käsittely kerran viikossa

Iki:n liittymismaksujen ja haittamaksujen käsittely toimii 24.5. alkaen toistaiseksi noin kerran viikossa manuaalisesti kunnes uusi automaattinen maksujärjestely saadaan käyttöön. Syynä on se, että pankki sulkee ?ikuisesti? käyttämämme PATU-viitesiirtorajapinnan. Suunnitelmissa on siirtyä reaaliaikaisesti toimiviin nettipankki-web-maksunappeihin.

2016-03-10 Tyhjiä sähköposteja

IKI:n serverit on päivitetty tällä viikolla uusimpaan NetBSD:n versioon ja nyt se syksyllä pitkään etsitty ongelma on tullut takaisin, eli postipalvelin välillä ilman mitään syytä poistaa koko viestin otsikot ja sisällön, eli välittää vain tyhjän postin eteenpäin.

Tällä hetkellä ongelma on rajoittunut vain yhteen koneeseen, joten olemme ottaneet sen pois käytöstä, mutta on mahdollista että se oli tuossa yhdessä koneessa vain sen takia että se sattui käsittelemään enemmän posteja kuin muut tai muuten vaan kuun vaihe oli sopivammassa asennossa sen kanssa.

Vika esintyy satunnaisesti niin että yllättäen postipalvelimen läpi menee muutama kymmenen postia joiden sisältö poistetaan ja sen jälkeen se taas toimii monta tuntia kunnolla. Tämä tekee asian tutkimista hyvin hankalaa.

Tosin tällä hetkellä lokien pohjalta näyttää että vian ilmenemismuoto on muuttunut, eli ongelma alkoi torstaina 2016-03-10 aamulla 08:41 ja jatkui 11:19:aan asti ja loppui siinä vaiheessa. ikiaikainen.iki.fi otettiin pois käytöstä 14:08 kun asia huomattiin. Tätä ennen kone ehti olla käytössä maanantaista asti ilman että ongelmaa esiintyi.

Older entries >>